Gastenboek

Een bloemlezing uit het gastenboek:

 

Petra en Mick Delahaye, november 2020:

Het voelt al een beetje als thuiskomen in dit gezellige huis. Stiekem hopen we dat de poezen ons echt herkennen, maar denken dat het eten het belangrijkste is. Over het algemeen heerlijk weer, niet te warm, rond de 20 graden. Wel twee enorme onweersbuien gehad met flinke wateroverlast in de hele Algarve. In tegenstelling tot het (corona)voorjaar nu veel meer kunnen doen: lunchen in Faro, op Armona en bij da Ana. De veerbootjes naar de eilanden zijn heel leuk om te doen, schitterende stranden. Alle volgende gasten net zoveel plezier gewenst als wij hadden.

Martin en Ingrid Molenaar, augustus 2020:

Na een 2tal heerlijke weken in Casa Mara weer terug. We hebben het weer heerlijk gehad! Wat zijn die Portugezen toch een relaxed volkje! Ook, of juist nu, met al de corona-ellende. Geen onvertogen woord gehoord, iedereen houdt afstand en draagt waar het moet een mondkapje. Als informatie voor jou naar komende huurders zou ik zeggen: wat betreft omgangsvormen en hygiëne kun je beter in Portugal zitten dan in Nederland! Ook het reizen met het vliegtuig was perfect geregeld in tegenstelling tot wat de kranten af en toe schreeuwen. De huurauto werd corona gereinigd afgeleverd. Stuur, pook en handrem keurig verpakt in folie na het ontsmetten. Vandaag hebben wij de aanbetaling voor onze boeking van 2021 overgemaakt. Nogmaals dank! 

Manu en Mirjam Boode, augustus 2020:

Eindelijk hebben we samen Casa Mara kunnen bezoeken. We hebben het heerlijk gehad! Het is een super fijn huis op een hele mooie locatie. We hebben genoten van alle gemakken, heerlijk in de zon gelegen en op het terras gezeten met een glaasje sangra. En natuurlijkm was het heel gezellig met de katten: schatjes! We hopen snel weer te komen want er is nog zoveel dat we nog niet hebben gezien.

Petra en Mick Delahaye, maart/april 2020:

Dinsdag 17 maart zijn we aangekomen in Casa Mara; wat een super gezellig van alle gemakken voorzien huis. Maar de eerste tekenen van de crisis zijn al wel duidelijk bij de supermarkt: in de rij staan met 1,5 meter afstand en 1 klant eruit is 1 klant erin. Donderdag 19 maart roept Portugal de noodtoestand uit, dit betekent zoveel mogelijk thuis blijven en alles behalve de supermarkten en de apotheker gaat dicht. We ontvangen bericht dat Transavia alle vluchten van en naar Portugal annuleert. Na contact gehad hebbende met Simon helemaal gerustgesteld: we kunnen blijven zo lang als nodig is. Gelukkig is het bakkertje in Moncarapacho ook nog open, dus in ieder geval 's ochtends heerlijk vers brood. Ondanks de noodtoestand toch heel veel wandelingen gemaakt in de omgeving. Maar bij het huis blijven is zeker ook geen straf. En ons nuttig gemaakt met onkruid wieden en een nieuwe binnenband om de fiets leggen. Eindelijk na vele telefoontjes van onze kant belt er iemand van de Alarmcentrale: we staan genoteerd voor een repatriëringsvlucht vanaf Faro via Malaga naar Amsterdam op zaterdag 2 mei. De samenvatting van 7 weken Portugal: geen terras gezien, geen musea gezien, niet uit eten geweest en één keer naar het strand geweest die tijdens de noodtoestand ook verboden gebied waren. Maar alle lof voor Simon die zonder aarzelen aanbood dat we hier gewoon konden blijven. We gaan de maand november van dit jaar in de herkansing. Zijn benieuwd of onze kattenvriendjes ons dan nog herkennen.  

Wiebren en Jet Veeman, maart 2020:

We zijn 14 dagen in je mooie Portugese huis geweest. We hebben genoten. Het weer was prachtig en het huis is heel gezellig ingericht. De tuin is heel mooi. De poezen zijn lief en die hebben we goed verzorgd. Ze zaten 's morgens al bij de achterdeur als wij opstonden. We hebben uitstapjes gedaan naar Tavira, Fuzeta, Loulé, Olhao en heerlijk gewandeld vanuit Casa Mara. Het was onze eerste keer dat we in Portugal waren. Hopelijk komen we nog eens hier. Alleen erg jammer dat het Coronavirus ons aan het schrikken maakte. We hebben ingecheckt en hopen morgen veilig naar huis te kunnen vliegen. 

Gijs en Maartje Visser & kids, februari/maart 2020:

Na 6 nachtjes weer tijd om naar huis te gaan. Heerlijk huis, mooie tuin en fantastisch uitzicht. We hebben hier mooi weer gehad en rond het huis heb je voor lekkere plekjes gezorgd om relexed te vertoeven. Aanrader dus voor onze vrienden! Tot een volgende keer.

Jos en Ria Sijm, februari 2020:

Na 4 heerlijke weken in Casa Mara zijn we weer thuis. Wat was het weer thuis komen in jouw fijne huis met de poezen die je al snel komen begroeten. Het weer was echt super, 's-morgens zaten we al snel achter bij het blauwe bankje waar we ontbeten. We hebben bijna de gashaard niet aan gehad, het bleef in de avond lang aangenaam. Ook hebben we dit jaar een paar dagen kunnen genieten van de ronde van de Algarve: wat een mooie wielerronde is dit. We hebben een hele fijne tijd gehad in Portugal en moeten nu weer wennen aan het koude Nederland. We hopen in 2022 weer terug te komen in Casa Mara en houden daar contact over.

Hans en Jet Arts, november/december 2019, januari 2020: 

We zijn bijna 10 weken in je prachtig Portugees huis geweest, waarvan alles bij elkaar 1 week bewolkt en 1 week met veel regen en wind. 8 weken dus met een voor ons lente-achtig Nederlands weertje. We hebben het gebied verkend ruwweg tussen de Spaanse grens en Albufeira. Een mooie rustige periode in een over het algemeen rustig, ruig en mooi gebied. Van de olijfolieboerderij tot de kurkgroei en verwerking, van de rustige stranden tot de karakteristieke dorpjes. Ook fijn dat Yvonne 'standby' stond voor daad en woord. Temperaturen zo tussen de 15 en 20 graden C. overdag, 's nachts toch wel afkoelend tot een graad of 8 C. De gaskachel en het blowertje in het huis maakte het binnen weer aangenaam. Een goed tip om te eten zijn Antonio in Moncarapacho en Galeria dos Sentidos in Estoi. Beide met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De half-dag bootexcursie naar de visserseilandjes vanuit Ohkao was ook erg leuk.De poezen waren elke ochtend en avond, alsof ze klok konden kijken, prettig aanwezig.We hebben ze 2 x daags eten gegeven van wat je had ingekocht en klaargezet. Het omwisselen van de lege gasflessen was piece off cake, voor volle exemplaren werd na een appje naar Rolf en Gertrud gezorgd. Het huis is gelegen in een rustige heuvelachtige omgeving, van waaruit we met ons hondje leuke wandelingen hebben gemaakt. Wat verder het huis betreft: we sluiten ons volledig aan bij de eerder geschreven lovende recensies. Kortom: een heerlijke periode vertoeft in Casa Mara!

Hans en Ria Heesterbeek, oktober 2019:

Voor de tweede keer in Casa Mara en weer hebben we volop genoten van het huis, de katten en de omgeving. Heerlijke week gehad, we voelen ons al helemaal thuis. 's Morgens zitten de poezen klaar voor hun eten. Maar een uurtje later zien we moederpoes met een vogel in de bek. Daarna lekker koffie drinken bij het schuurtje, deze tijd van het jaar is het 's ochtends bij het huis nog te fris. Het huis gespot vanaf de Sao Miguel, flamingo's gespot in de Ria Formosa en heerlijke wandelingen gemaakt. De fietsen hebben we laten staan want we vinden de heuvels toch nog even te pittig om rustig ontspannen te fietsen. Geslenterd door verschillende stadjes en vanaf een uur of vier een borrel in het zonnetje voor het huis. Om een uur of zes zakt de zon achter de heuvels en gaan we naar binnen. Heerlijk, volgend jaar weer?!

Irma en Frits, september/oktober 2019:

Weer een waar genoegen ons verblijf in Casa Mara. Het was weer fantastisch en de temperatuur schommelde tussen de 27 en 31 graden. Gewoon volop zomer terwijl in NL het weer ... was. De katten zijn oké, alle vier aanwezig. Fantastische verse sushi bij restaurant Suchi Moments in Olhao. Wordt vervolgd.

Cor en Helga Segers, augustus/september 2019:

Alle superlatieven zijn al genoteerd in het gastenboek en het klopt allemaal! Ook in deze nazomerperiode was/is het hier z-a-l-i-g !! Adeus!

Omar Vegter, augustus 2019:

Het is ons goed bevallen in het huis. Het was erg warm (dagen achtereen temperaturen van >35 graden) dus de airco was zeer welkom. Ook was het overal heel erg druk, waardoor het vinden van een parkeerplaats soms een leuke exercitie was. De eilanden Barril en Fuseta waren behoorlijk druk, de boot naar Culatra was druk, maar het strand daarentegen weer niet (parkeren in Olhao was dan weer wel een dingetje). Mooie dingen gezien in ieder geval. Ook Albufeira/Praia da Oura was leuk om weer te zien, daar ik hier vroeger al 5 keer ben geweest. Wel nog veel meer toeristisch geworden. Nogmaals, we hebben een zeer fijne vakantie gehad in het huis en haar omgeving. De katten zijn de gehele tijd goed verzorgd, geaaid en geknuffeld. Af en toe waren ze wat schichtig, maar dat hoort ook. Onze meiden hebben ze ook allemaal een naam gegeven.

Gerrie en Ymie de Vries, juli/augustus 2019:

Jammer genoeg gaan we morgen al weer naar huis. Van 22 juli t/m 9 augustus hebben we heel erg genoten van je huis Casa Mara. We hebben heel veel dingen gedaan deze vakantie. Onze zoon en schoondochter zijn ook 9 dagen bij ons op visite geweest. Dat was heel gezellig en leuk. De kinderen hebben ook erg genoten. We zijn ook 2 dagen naar Lissabon geweest, wat een prachtige stad. Zo hebben we ook weer nieuwe restaurantjes gevonden. Wat ook erg een aanrader is, is de Indian Hut in Olhao, als je van curry's houdt. Het strand van Fuzeta is ook erg mooi. In en om het huis hebben we ook weer erg genoten. Heerlijk rustig en vrij. 2 x gebbqed met verse zalm en tonijn en heerlijke vleesspiezen van de versmarkt in Olhao. Heerlijk! De poezen maken het ook goed. Ze eten en drinken goed en ze zijn er alle 4. We hebben weer volop genoten, bedankt en tot volgend jaar.

Oeds en Esther, juli/augustus 2019:

Wat hebben wij genoten van ons verblijf in Casa Mara. Het is een heerlijk rustig plekje met alles wat je nodig hebt. Plekjes waar je gezellig buiten kunt ontbijten, goede voorzieningen, een hangmat en gezelligheid van de katten. Met een huurauto is er genoeg te doen in de buurt. We zijn naar Tavira geweest, 2 dagen naar Lissabon, Albufeira en uiteraard uit eten geweest bij Gunther en op het pleintje in Moncarapacho. Verder was het heerlijk om op het strand te liggen bij Ilha de Fuzeta. Even met de ferry en je bent er, kortom een heerlijke vakantie!

Martin en Ingrid Molenaar, juni 2019:

Wederom hier weer erg genoten. Morgen gaan we weer naar huis jammer genoeg! Mooi weer, heerlijk gegeten en genoten van dit fijne huis. Alle 4 poezen maken het goed. We hebben ze graag verzorgd. Tot over een jaar! 

Anton en Anna, mei 2019:

We hebben het erg naar onze zin gehad in Casa Mara. Wat een mooi en sfeervol huis en wat een lieve katten! Met name de zwarte met 3 poten (aangeboren/ongeluk?) vonden we erg aandoenlijk. De laatste dagen liet zij zich zelfs aaien en in haar nekje kriebelen. We hebben de grote terracotta drinkbak schoongemaakt en met water gevuld en het viel ons op dat de 'langharige' zwart-witte kat veel water dronk. We hebben in het verleden ook katten gehad en weten uit ervaring dat dit kan duiden op nierproblemen/blaasgruis. Hartelijk dank voor alles en met vriendelijke groet. 

Arnold en Edith, april 2019:

Morgenochtend vroeg weer terug naar Rotterdam airport. De tijd om de balans op te maken. We hebben genoten van dit heerlijke huis. Het was voor ons elke dag weer thuis komen nadat we gewandeld hadden. Het weer was wisselvallig. We hadden één echte regendag. Mooie wandelingen, heerlijk geslapen, stilte, poezen goed verzorgd. Het huis is sfeervol en praktisch ingericht. De autoservice was erg informeel (zet de auto maar op P4 en laat de sleutels in het kastje). Lekker gegeten, o.a. bij Gunther. Hartelijk dank voor alles. We zullen jouw heerlijkheid aanbevelen. 

Johan, Esther, Jaap en Ineke, maart 2019:

Zittend op het benedenterras met uitzicht op de bergen, merk ik dat we ons binnen een paar dagen al zo thuis voelen hier! Vergezeld door Streep, die ons graag opzoekt en het o zo fijn vindt om op schoot te liggen. De katten maken het prima, we vonden het leuk om ze te verzorgen. Becky redt zich prima op 3 pootjes. Jacky heeft zich slechts twee keer laten zien maar er mankeert haar niets zo te zien. Fijn dat ze gesteriliseerd zijn ook (hoe heb je ze ooit kunnen vangen?) Wat een heerlijk huis is dit, alles wat je maar kunt bedenken is aanwezig en in prima staat! Ook wij zijn er natuurlijk zuinig op geweest. Uiteraard hebben ook wij ons voordeel gedaan met de vele tips en aanraders uit de aanwezige boekjes en folders; heerlijke wandelingen gemaakt, vaak uit eten, autotochten door het binnenland, het mooie Falesia strand. Quinta do Lago vonden wij ook een erg mooie omgeving, prachtige bloemen en planten, heel groen en prima wandelen langs het water! O ja, het water hier in huis, vast goed voor je huid, het voelt lekker. Kortom, een heerlijke vakantieweek gehad in dit mooie huis en wie weet tot ziens!

Sonja de Visser, februari/maart 2019:

 was mijn eerste keer in Portugal. De eerste week vergezeld door een vriendin, de derde week samen met mijn 2 zoons. Wat een schot in de roos! Een echt thuis in een heerlijke omgeving. De eerste week vogels spotten in de Ria Formosa, veel foto's. De derde week gezamenlijk de mooiste wandelingen gemaakt in het binnenland en langs de Spaanse grens. Na 4 weken wordt het steeds mooier en steeds aantrekkelijker. De 3 boekjes van www.visitalgarve.pt zijn een bron van informatie en zeer inspirerend. Ze liggen in de la van het dressoir. Elke dag was een feestje, het mooie weer hielp ook mee. En bij thuiskomst altijd de verwelkoming van de poesjes. Ook eens een dagje niets doen is geen straf. Bedankt dat ik dit huis heb mogen gebruiken. Heel graag kom ik nog eens terug. Hartelijke groet.

Jos en Ria Sijm, januari/februari 2019:

Voor de derde keer in Casa Mara en wat hebben we weer genoten. Van de prachtige omgeving waar langzaam alles in bloei komt. Van de prachtige stranden en het mooie binnenland. Maar vooral van dit heerlijke huis. Telkens kom je weer thuis en word je begroet door de poezen. We konden meestal buiten ontbijten en vaak tot 5 uur in de zon. En alles was weer tip-top in orde. Casa Mara, tot volgend jaar.

 Henk en Esther, december/januari 2018/2019:

Simon heeft een paradijsje in de luwte gecreëerd. Wij hebben enorm genoten van Casa Mara en tuin en de lieve poezen. Ben je een rustzoeker, natuurfotograaf/schilder, vogelspotter, wandelaar, mountainbiker of agricultuursnuiver, dan is het achterland geweldig om eens te ontdekken. De stranden zijn kilometers lang en breed en rustig. Vanaf 1988 komen wij al in Portugal en vinden de bevolking zeer gastvrij en hulpvaardig. Geven je een kopje koffie, een eigen gebrouwen likeurtje (in dit gebiedsdeel meestal Medronho), wijn, groenten uit eigen tuin of gaan een gezellig praatje met je aan of rijden of lopen met je mee als je iets zoekt. Geen nood als je hun taal niet spreekt, want als je je echt open stelt lukt alles. Komt altijd goed. Wij hopen dat er nog vele mensen van Casa Mara mogen genieten en zorgzaam voor de lieve poezen zullen blijven. Een stekje om te blijven koesteren. Dank voor het delen van Casa Mara. 

Hans en Anouskha, november/december 2018:

Wat een mooi, leuk, lief huis is dit! Niks mist, alles oké in dit paradijsje. Hadden de eerste week jammer genoeg regen en regen. Het hield niet op dachten we, we gaan naar huis maar daar kwam de zon in de tweede week. We hebben veel gezien, waaronder de waterval bij Tavira en het mooie kasteel in Estoi. Echt prachtig. Morgen gaan we in onze vierde week een paar dagen het binnenland in en dan nog een maand naar Olhos d'agua. Het was heerlijk, Simon. Bedankt voor het lenen van je mooie huis.  

Hans & Ria Heesterbeek, oktober 2018:

Dit was een vakantie zoals een vakantie bedoeld is! Het huis is van alle gemakken voorzien. Heerlijk de rust, ruimte, vogels, katten en natuurlijk het (meestal) fantastische weer. Eén week is eigenlijk te kort om al het moois te zien in de omgeving en tegelijk te genieten van de rust in en om het huis. Het is vaker gezegd, maar het ontbreekt hier aan niets! Een kleine storing aan de geiser was binnen een uur verholpen, super service!   

André en Yvonne de Jong, oktober 2018:

Een hele week een aaneensluiting van het prikkelen van onze zintuigen. Allemaal nieuwe ervaringen, uitzichten, kennismakingen; overal waar we kwamen hebben we alleen maar genoten!! De prachtige luchten hier aan de kust, de mooie natuur, de mensen en de katten, de heerlijke zeer waar we direct insprongen. Afijn, een aaneensluiting van geluk, dankbaarheid en tevredenheid heeft dit weekje Portugal ons gebracht. Wij komen zeker terug als het lukt en wij zullen jullie huis in ieder geval aan velen aanraden. Een uniek hartverwarmend stekje midden in de heuvels rondom het heerlijke stadje Moncarapacho.

Frits en Irma, september/oktober 2018:

Drie prachtige weken met gemiddeld 32 graden. Alleen vannacht heeft het geregend. Dat is te verwaarlozen maar voor het land en de planten welkom. Wij moeten helaas gaan pakken, maar zien al weer uit naar volgend jaar. 

Steve en Petra Lomas, juli 2018:

Een heerlijk compleet huis; de met liefde aangelegde tuin; koffietjes met yummie pasteis de nata op kleine terrasjes; inkopen doen op de markt in OLhao; slenteren door de straatjes van Tavira; met een bootje naar het strand van Fuzeta; eten op het pleintje naast de kerk in Moncarapacho; elke dag een heerlijk zonnetje; stapels met boeken lezen; hangmat hangen; 's ochtendsvroeg een rondje hardlopen; het uitzicht op de berg met de antennes de Cerro Sao Miguel; gewoon een beetje voor je uitstaren; 's avonds sterrenkijken en de vrolijke dagelijkse bezoekjes van Streep, Jaquet, Bimba en Becky. Dit en nog veel meer maakte onze vakantie in Casa Mara precies wat we nodig hadden. Dank voor het 'lenen' van jullie heerlijke plek! We hebben genoten.   

Peter en Nel de Haan, juni 2018:

We kunnen niets toevoegen aan alle lovende recensies. We hebben een fantastische tijd gehad in Casa Mara. Alles deugde! Omdat het weer wat minder was hebben we de omgeving goed verkend. Tip: maak een foto van de straat waar je je auto parkeert. Wij hebben in Tavira 2 uur (!) naar onze auto lopen zoeken. We wensen alle gasten in Casa Mara net zo'n super verblijf als wij hier hebben gehad.

Martin en Ingrid Molenaar, mei 2018:

2e keer in dit mooie huis. Het was weer genieten! We houden het kort want we hebben niets te klagen, alleen maar het woord 'geweldig'. De 4 poezen maken het goed en we hebben ze met plezier goed verzorgd. Tot volgend jaar!

Cor en Helga Segers, april/mei 2018:

We hielden al van Portugal/de Algarve. Onze kennismaking met Casa Mara was liefde op het eerste gezicht!! We hebben een formidabel verblijf gehad hier... We komen zeker terug! Até logo!

Jos en Lonie, april 2018:

Heerlijk gehad hier. Wat een compleet huis. Bij iets tegenvallend weer is het fijn via een druk op de knop verwarming in de avond te hebben. Het ontbreekt hier aan niets!

Aart en Eva, februari/maart 2018:

We hebben het wederom heerlijk gehad in Casa Mara. In deze 6 weken wel veel weersveranderingen gehad, met als hoogte/dieptepunt de laatste 2 weken met veel regen en harde wind. Zoals men in de Algarve zei: 'de waterbassins zijn zeker voor het 1e half jaar gevuld'. Ook is het nieuwe terras gemaakt in deze tijd. Ziet er prachtig uit. Van de lekkage in het huis ben je op de hoogte en we hebben onze laatste dag, toen het eindelijk een paar uur droog was, het huis goed proberen te luchten c.q. drogen. De poezen worden steeds liever en aanhankelijker. Waarschijnlijk weer tot over 2 jaar.

Mees en Margreet van Scherpenzeel, oktober/november/december 2017:

Wij voelden ons in Portugal, aan de Algarve in dit gezellige en comfortabele huis als 'God in Frankrijk'!

Wijnand en Nelly, oktober 2017:

Toch wel moeite om het huis te verlaten. Met zo'n fijn gevoel aan een mooie tijd terugdenkend van een huis waar niets maar dan ook niets aan ontbreekt. Wij hopen hier vaker van te mogen genieten en dan ook weer het weer zo mee te hebben. Het was en is allemaal top!!!

Ditty en Ingrid, oktober 2017:

Onze eerste keer in Casa Mara en het was nog mooier dan we op grond van de website al dachten. Het huis is gezellig en zeer compleet! Het weer was fantastisch en we zijn veel te kort geweest om alle tips uit het gastenboek bij langs te gaan. De poezen waren voor ons een gezellig gezelschap, zelfs Bimba wilde graag op schoot. We willen zeker eens terug komen maar zien dat het al bijna een jaar volgeboekt is en dat is geen wonder!

Irma en Frits, september/oktober 2017:

Het wordt saai, maar weer heerlijk genoten dit lustrum van Casa Mara. De nieuwe bbq is top! Deed wel een aanslag op het aantal keren uit eten. Prima weer, veel naar het strand. Het kwik kwam haast niet onder de 30 graden C. Volgens ons wel topweer in deze tijd. Oké, tot volgend jaar dan maar weer. 

Gerrie en Ymie, augustus 2017:

Na eerst een week in Monte Verissimo kwamen we op 20 augustus in Casa Mara. Monte Verissimo was leuk, maar Casa Mara vonden wij toch veel mooier. Wat een prachtig huis en zo compleet. Een prachtige omgeving en heerlijk weer. We hebben genoten van de mooie stranden. Zijn naar het eiland Armona, Barril en Manta Rota geweest. Omdat het in augustus een hele drukke periode is, is het verstandig om een parasol en ligbedden te reserveren. Het strand van Manta Rota vonden wij heel erg mooi, ook omdat je er zo heen kunt lopen (je hoeft niet met een bootje of treintje) en je kunt er heerlijk wandelen. Heerlijk gegeten bij Günther's Restaurante en Lagar Mesquita. Deze 2 restaurants zijn erg aan te bevelen. Je betaalt iets meer maar je krijgt er ook heerlijk eten voor terug. Ook hebben we heerlijk tapas gegeten in Olhao bij 7imeio, ook erg lekker en vanavond onze laatste avond gaan we in Moncarapacho eten bij Tapas & Drinks. We hebben ook een tocht door de bergen gereden, dat was ook prachtig. Goed voor de poezen gezorgd, erg gezellig. We hebben een prachtige vakantie gehad in een super mooie omgeving en een fantastisch mooi huis. Volgend jaar komen we terug.

Li Zhan, augustus 2017:

Bedankt voor de heerlijke dagen die we hebben mogen doorbrengen in dit mooie huis. Van de hangmat is veelvuldig gebruik gemaakt en ook de buitendouche beviel goed. Vallende sterren kijken, liggend op het dakterras, kayakken, naar het strand, dolfijnentocht, lekker lezen en uitgebreid eten. We hebben het allemaal gedaan. En het grote pluspunt was natuurlijk dat er katten waren, ze zijn goed verwend met veel liefde. Nogmaals bedankt en hopelijk kunnen we nog eens terugkomen!

Ineke van Zanten, augustus 2017:

We hebben genoten van de prachtige plek. Elke dag bijeneters boven de tuin, lekker zitten onder de parasolden, eten op het terras met de gekko's boven ons hoofd, de poezen, wat een feest! En de omgeving is prachtig. Ondanks de hoge temperaturen (heel goed voor het zomergevoel) hebben we de nabije omgeving verkend, ook op de fiets. Wat ook zo fijn was, is dat je de auto allemaal had geregeld. We konden vanaf het vliegveld zo wegrijden. Ook daarvoor veel dank. We komen graag nog een keertje terug.

Rik, Marlies, Judith en Johan van Pijkeren, juli 2017:

Bedankt voor het voor de 2e keer 'lenen' van je geweldige Casa Mara. Twee jaar terug hebben we 2 weken in juni genoten, nu in een drukkere periode maar Casa Mara blijft top! Heerlijke bedden, geweldig plekje, lekker praktisch maar met een eigen sfeer zodat we er ons meteen weer thuis voelden. En natuurlijk de poezen! Onze kinderen waren er weg van. Ze hadden meteen namen bedacht, tot we er via het gastenboek achter kwamen dat ze alle 4 al namen hadden. Ook prima. Ze vonden ze allemaal geweldig: moeder Bimba, Jacky, Becky en Streep. De poezen vonden het ook leuk. Tenminste, ze lieten zich veel vaker zien dan 2 jaar terug. Maar we hebben ook genoten van de oostelijke Algarve. Leuke stadjes Olhao en Tavira, prachtige stranden bij Fuzeta (met onze favoriete kapitein Joseph) en Barril. Eventjes doorlopen voor een wat rustiger plekje en genieten!! Ook de restaurantjes zijn altijd goed hier en de Portugezen zijn vriendelijk. Ook nog 2 leuke tochtjes met de huurauto gemaakt, waarbij vooral die langs de Spaans/Portugese grens erg mooi was. Kortom, we hebben weer genoten! Tot hopelijk nog een keer!! 

Jaap en Medie, juni/juli 2017:

Voor de 4e keer in de Algarve geweest en nog niet zo'n mooi huis gehad. We hebben genoten van de mooie tuin en de poesjes en komen zeker een keer terug. Dank je dat je dit huis met ons en vele anderen wilt delen. 

Jo en Christel Degens, juni 2017:

Het wordt misschien wat eentonig maar in een woord: geweldig. We hebben al veel huizen gehad maar dit was echt super. Alles was aanwezig, zeer goede bedden, badkamer is zo mooi, echt helemaal af, sfeervol met mooie lampen. Het weer was heerlijk met een lekker windje. Ook met de poezen was het gezellig. En dan die vis hier, overal smikkelen. De tuin was zeer mooi, mooi verzorgd. Ook voor ons was het heerlijk.  

Martin en Ingrid Molenaar, mei 2017:

Onze vakantie zit er bijna op. We hebben enorm genoten! Prachtig huis met een geweldig uitzicht. Het weer was fantastisch, kortom een heerlijk ontspannen vakantie gehad. De poezen maken het goed en het was leuk om ze te verzorgen. Wij komen zeker terug in dit paradijsje!

Rikus en Tiny Terveer, mei 2017:

We hebben een heerlijke week gehad in Casa Mara met prachtig weer. Echt een perfect huis met echt alles wat je maar nodig hebt, nog niet eerder zo'n complete inrichting tegengekomen. Gezellige en warme zithoek bij TV, buiten ook fijne stoelen en de hangmat is ook veel in gebruik geweest. Ook met de autohuur was het allemaal perfect geregeld, we hoefden niets te zeggen, alleen de naam was genoeg en we waren snel op pad. Bedankt hiervoor. Goed voor de poezen gezorgd, meestal 3 of 4 en af en toe de rode kater. De schildpadpoes is erg aanhankelijk en heeft diverse keren op schoot gelegen. We vonden het erg gezellig. Veel gezien, van westkust tot het oosten en de meeste plaatsen er tussenin. Heerlijk gegeten bij Gunther, heel smaakvol en mooi gepresenteerd eten. Kortom een geslaagde vakantie! 

Peter en Margo, mei 2017:

Wat een heerlijk plekje! We waren hier 1 week wat natuurlijk veel te kort is. Maar heel veel gezien van deze prachtige omgeving en gelukkig nog niet heel toeristisch. Het weer was helaas een beetje wisselvallig, we hebben zelfs de kachel nog even aan gehad. Ook voor de katten goed gezorgd. De lapjeskat was een nacht en een dag op stap en kwam later een beetje zielig terug. Later zagen we dat ze een kale plek had op de zijkant van haar buik. Waarschijnlijk gevochten of gebeten. Hopelijk geneest het weer snel. We komen hier zeker nog terug maar dan voor een langere periode!

Jan en Henriëtte de Luij, april 2017:

Drie heerlijke weken mogen verblijven in jullie Casa Mara. Fantastisch! Een goede routebeschrijving, zelfs in het donker, alhoewel onze gehuurde Corsa er op het laatste stukje omhoog veel moeite mee had om over het hobbelige pad te komen, schuurde met z'n buik over de grond. Jan heeft geprobeerd wat grote gaten te dichten. De eerste twee dagen gebruikt om heerlijk uit te rusten, daarna onze eerste missie volbracht....GVB (golfvaardigheidsbewijs) gehaald. We hebben heerlijk zonnig weer gehad en veel van de omgeving kunnen zien. De leuke plaatsjes met lekkere restaurantjes. Wandelingen over Roche de Pena en de Monte Gordo en bij een bron in Alportel. Heerlijke temperatuur, dinsdag 18 april zelfs 33 graden. Bedankt voor de lekkere fles wijn en het fijne verblijf. 

Cor Asjes en Monique van Baaren, maart/april 2017: 

Na een paar zonnige, warme dagen in Lagos was het bij aankomst in Casa Mara bitterkoud. Gelukkig brandde de kachel goed en bleek het huis ons te passen als een warme jas. En dan hadden we ook nog Nederlandse radio en televisie. Vooral als het vroeg donker is en te koud om buiten te zitten een enorme luxe. Na een paar dagen verdween de kou en konden we volop genieten van het buitrengebeuren. Vrijwel elke dag hebben we een tochtje gemaakt met als highlights de Portugese lunch. Olhao, Tavira, Faro en Alvor om vrienden te bezoeken en ook weer eens naar Ayamonte net over de grens. Wat is dat toch een prachtig stadje. Via de A22 ben je er zo. Over Casa Mara is al veel positiefs geschreven. De kleuren van de vloer, de keuken, de schilderijen, de leuke op- en afstapjes, het kneuterige televisiehoekje... het voelt allemaal warm en vertrouwd. En dan zijn er de vier en soms drie katten die je 's morgens vroeg en in de namiddag al opwachten voor hun nieuwe bakjes met eten. Heel gezellig. De tuin die met de dag meer kleur krijgt, zullen we vanavond voor de tweede maal handmatig besproeien. En ook de potten hebben met dit droge weer wel wat water nodig. We zijn heel blij dat de eindschoonmaak geregeld is; dan kunnen we ons morgenochtend relaxed uit te voeten maken. Veel dank voor het vertrouwen in voor jullie toch onbekende gasten. We hebben genoten van dit paradijsje.

Jos en Ria Sijm, januari 2017:  

Een klein paradijsje, dat is het hier. 4 weken Casa Mara, wat een luxe. Thuis is het koud en hier zitten we in de zon. De natuur wordt alle dagen mooier; veel velden met gele bloemen, bomen vol met witte en rose bloesems, heel veel sinaasappelplantages, in het binnenland bloeit de mimosa uitbundig. Veel mooie stranden, kleine haventjes met vissersbootjes en pittoreske dorpjes en prachtige rotskusten bij Praia de Marinha en Falesia. Veel gewandeld bij Barril. Lekker gegeten bij Gunther, Antonio en Borda d'Agua aan het strand bij Fuseta. En telkens weer thuiskomen in Casa Mara. Wat een feest, aan niets heeft het ons ontbroken. Volgend jaar komen wij terug.     

Emma Bolle en Tom Verbij, december 2016:

Na zoveel mooie woorden die gebruikt zijn door vele tevreden gasten, hoeven wij daar maar weinig aan toe te voegen. Het is alleen maar het bewijs dat met veel liefde en hard werken zoiets moois tot stand is gekomen en vooral voorzien van gezelligheid en sfeer, die weldadig aanvoelt. Alles is aanwezig om het iedereen naar de zin te maken d.m.v. een groot bed, want ondanks alle goeds is een goede nachtrust zeer belangrijk. Daarbij een heerlijke douche met water uit eigen bron, verzacht met zeezout, heerlijk. Wat opvalt is de sfeer door de leuke zitjes om te relaxen met een goed boek, muziek of video, gewoon aan alles gedacht en je moet goed zoeken om iets voor het dagelijks gebruik niet te vinden: compliment! En als sluitstuk natuurlijk onze gasten, de poezenfamilie elke morgen zittend op de buitentafel wachtend op het ontbijt en 's avonds hetzelfde verhaal met al die koppies in de bakjes zoekend naar de beste brokjes. We zullen ze zeker missen op onze verdere trektocht! Weet wel, beter als dit heerlijke optrekje Casa Mara zullen wij niet vinden, maar dit is alleen maar goed om nog vele malen terug te komen en te genieten van dit alles. Bedankt voor dit moois. 

Sietze en Lida, Erik, Sonja, november 2016:

Bijna een maand in Portugal, nog nooit eerder zo lang op één plek. Maar het is enorm goed bevallen. Heerlijk huis, Gastvrije ontvangst met opgemaakte bedden, flesje wijn op tafel. Genoten van de wandelingen, stranden, visrestaurants of gewoon hier bivakkeren. Ook onze zoon en vriendin hebben het hier heerlijk gehad. Drie weken lekker weer, de laatste week minder en ook veel regen. Maar toch altijd zo'n 20 graden warmer dan in Nederland. Poezen maken het goed, we zullen dit alles missen. Tot de volgende keer. 

Herman en Reninka, oktober 2016:

14 dagen Portugal, Casa Mara, Algarve: het was heerlijk. We hebben genoten van het huis, de omgeving, het mooie weer. Echt vakantie. Veel gezien en gedaan maar ook heerlijke luie dagen bij het huis gehad. Wij kunnen er weer even tegen.

 Frans, Terra en Herjanne Lases, augustus 2016:

Van donderdag 11 tot en met woensdag 24 augustus verbleven wij voor de 3e keer in acht jaar in Casa Mara. Het is ons ook deze keer geweldig goed bevallen. Inmiddels mogen wij wel zeggen dat Portugal ons tweede thuisland is. Alles wat ik er meer over zeg, is overbodig. Simon, Casa Mara, Portugal, graag tot een volgende gelegenheid!

Familie Wassink, juli 2016:

We willen het kort houden en ons aansluiten bij de reacties van de andere gasten. In de woning lijkt aan alles gedacht te zijn. Dit zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt. We hadden een probleem met het water, maar dat was gelukkig erg snel verholpen. Kortom, volop genoten, topvakantie gehad. 

Will en Yve Reep, juli 2016:

Casa Mara, een paradijsje, zo hebben we het ervaren. Wat hebben we genoten van de rust en privacy. Alles is goed geregeld, routebeschrijving en het huren van een auto, enz. Ook alle informatie was handig. Aan werkelijk alles is gedacht. Dan wordt Portugal op 10 juli Europees kampioen, geweldig! Al met al een zeer geslaagde vakantie.

Richard en Karen Kievits, juni 2016:

Op blote voeten, de hele dag; onder de koude buitendouche; enige keuken; knusse terrassen; veel ijsjes op; zwemmen in zee; toeren in de auto; sterrenhemel; poezen, heel gezellig; boottochtjes, zalig die wind; rust & ruimte; mooie tuin; hangmat; veel bouwvallen gezien die wij wel willen opknappen; whauw, wat is het hier fantastisch; heerlijke dorpjes; uit eten bij Gunther; mooie stranden; avonden buiten; lekker groot bed; fietsen, niet gedaan, volgende keer; bruin, ook in de schaduw; zon, de hele dag; uitzicht schitterend; markten!; BBQ-en, enig hoekje; gekko's; wifi, ook handig; gezellige portugese CD's; kortom, fantastisch, we komen zeker terug.   

Joop en Jackie van Dalfsen, juni 2016:

We hebben een prachtige week gehad in Casa Mara. Alles zag er goed verzorgd en sfeervol uit. De hele week hebben we jullie fado CD's geluisterd. We hebben ons hier vanaf de eerste dag thuis gevoeld. Bedankt hiervoor. Wie weet zien we Casa Mara nog eens weer.

Leo en Liesbeth Mulder, mei 2016:

Wij hebben weer een geweldige week gehad in Casa Mara. De auto die we meekregen was prima, hartelijk dank! Alles was prima in orde. Het is een gezellig en gastvrij huis en we hebben genoten van de tuin en de veranda en van de katten natuurlijk. Tot een volgende keer.

Irma en Frits, mei 2016:

De eerste dagen hebben we de potten eerder leeg gegoten dan water moeten geven. Geen nood, daarna was de zon volop aanwezig en konden we als goede gasten poezen en planten fris houden. Bleek dat er onder de bovenste groene wal ook nog een tuin zat! Na een ochtendje wieden weer helemaal zichtbaar. Veel plezier als je binnenkort weer hier bent. Tot ziens.

Anna en Willem de Boer, april 2016:

Wat heb jij een schitterende woning en tuin in Moncarapacho. Wat hebben wij genoten, wij wilden gaan fietsen maar hebben het toch niet gedaan; de woning met alles erop en eraan, het uitzicht en de tuin bieden genoeg, zeker met dit mooie weer. Ook de restaurantjes in het dorp waren echt goed, ook cafë-restaurant Da Ana is prima. Ook de huurauto was prima geregeld. Nogmaals hartelijk dank dat wij deze woning mochten gebruiken.

Lucian en Ingeborg van Heumen, april 2012:
Heel hartelijk dank voor de gastvrijheid en het geweldige huis waar we een paar dagen mochten vertoeven! Het huis voelde als een warme deken zeker met het verrassende welkomstgeschenk, de fles wijn, die we in vreugde genuttigd hebben. We hopen zeker nog eens terug te komen.

Sanne Cornelisse, mei 2012:
Even een groet uit jullie fantastische huis! We hebben het hier enorm naar onze zin, we genieten volop! Ook van de poezen. Nog een volle week genieten hier in dit fijne huis in de Algarve.

Korinne en Kristof de Vos-Laenen, augustus 2012:
We hadden ook dit jaar weer een bijzonder fijne vakantie in Casa Mara. Zou je ons kunnen laten weten of Casa Mara volgende zomer nog beschikbaar is in augustus?

Dago en Annette Boas, september 2012:
We komen net binnen in jouw paleis, beetje vertraging gehad. Wat is dit huis prachtig.....Morgen gaan we het in het licht zien. We kunnen niet wachten. We gaan hier echt genieten.

Marco en Petra de Berg, september 2012:
Weer terug na een mooie week Algarve in Casa Mara. We waren blij met dit complete huis, een aanrader voor een ieder.

Dorien en Jo Gloudemans, april 2013:
We hebben een geweldige week gehad, niet in het minst vanwege het prachtige huis in een fijne omgeving. Een extraatje was het feit dat er 5 mooie katten waren, we hebben ze goed verzorgd en ze zien er gezond uit.

Inge en Freek Peltjes, april 2013:
We hebben het heerlijk gehad in Casa Mara! Nog nooit hebben we in zo'n compleet vakantiehuis vertoefd. Heel gezellig ingedeeld en ingericht en buiten prachtig aangelegd. Ook de persoonlijke contacten met jou en Gertrud hebben we gewaardeerd (da's wat anders dan een aardige, maar onpersoonlijke reisbureau-medewerker)

Henny en Jenneke Korteschiel, mei 2013:
Je hebt niets teveel gezegd: onder het genot van een heerlijk glas wijn laten we de luxe van Casa Mara en de omgeving op ons inwerken. We gaan een geweldige tijd tegemoet in je mooie bungalow.

Liesbeth en Leo Mulder, juni 2013:
We wilden graag nog even laten weten dat we echt een prima vakantie hebben gehad in Casa Mara begin juni. Het huis voldeed volledig aan onze verwachtingen, het voelde meteen 'thuis'. We hebben genoten van de veranda, het uitzicht en natuurlijk de katten. Bedden en keukenuitrusting prima en ook fijn dat er wifi was. Van ons krijg je een dikke voldoende!

Eveline van Soldt, juli 2013:
Onze vakantie in Casa Mara zit er weer op. Het was een soort van thuiskomen, toen we aankwamen! Alles was weer super verzorgd. Zoals we het nu zien, willen we volgend jaar zomer weer onze vakantie in Casa Mara vieren. Het lijkt ons geweldig zelf een bootje te huren om de mooie onbewoonde eilandjes te bezoeken.

Aad en Hetty de Vries-Gelderblom, augustus 2013:
Al weer onze laatste dag op het fraaie landgoed van Casa Mara! Helaas, we gaan het missen. Hartelijke groet en dank voor de gastvrijheid en je mooie paleisje.

Anneke Lutgerhorst en Marike Smidt, oktober 2013:

De stilte in en om het huis, de mooie omgeving, de poezen niet te vergeten die ons een thuisgevoel hebben gegeven, het fantastisch mooie weer (iedere dag zonovergoten en rond de 30°) Iedere dag op het terras en siësta in de hangmat!

  Daan en Marjan Weenk, november/december 2013:

We vonden Casa Mara via Marktplaats.nl, spannend, maar voldeed helemaal aan de verwachting! Wat een leuk huis, met zorg ingericht, zelfs kunst, van eigen hand?

Noud Grimberg en Albertine Martin, mei 2014:

Drie weken Algarve gedaan, laatste week in Casa Mara. Heerlijk, wat een rust en schoonheid. En zo sfeervol ingericht. We hebben het hier heerlijk gehad!

Daphne Witzel, mei 2014:

War een heerlijk huis, zo compleet en gezellig! We hebben genoten!

Hans en Renée, mei 2014:

Ook wij hebben het heerlijk gehad in jouw smaakvolle huis. Toen ik de eerste keer de badkamer binnenstapte, leek het of ik een 'hamman' binnenstapte, zo sfeervol. En niet te vergeten het dakterras, hebben we ook veel gebruik van gemaakt.

Johan en Ranu vd Pas, juli 2014:
Hartelijk dank voor het gebruik van je huis. We hebben het super fijn gehad. De katten in de ochtend en avond gevoerd, de tuin 2 x p/w van water voorzien. De bedden slapen heerlijk. Echt alles was comfortabel en heerlijk. Nogmaals bedankt voor de mogelijkheid om daar te genieten van onze vakantie. Echt super!

Remco en Maaike, juli/augustus 2014:

Wij hebben genten van het heerlijke huis. Ik was vooral blij met het koffiezetapparaat en de melkopschuimer. Onze zoon was dikke vrienden met de poezen, hij zal ze straks missen! De auto was super geregeld. We zullen er nog veel van nagenieten!

Erik en Liesbeth, oktober 2014:

Voor de 6e keer in de Algarve, maar voor de 1e keer in Casa Mara, een volwaardig huis: mooi, gezellig en liefdevol ingericht. Diverse terrassen, een complete keuken en een fijne badkamer. Fijne schone en rustige stranden in de buurt. Heerlijk.

Gerard en Irma, januari 2015:

Wij hebben een fijne tijd gehad in Casa Mara. We hebben vooral genoten van de rust. Ook waren we onder de indruk van de inrichting van het huis, alles was aanwezig en goed voorzien. Ook fijn dat er 2 fietsen in de schuur staan; lekker op de fiets via binnendoor weggetjes naar Moncarapacho. 

Aart en Eva de Groot, maart/april 2015:

We hebben genoten van het huis en de omgeving. Alles is keurig verzorgd en het huis is sfeervol ingericht. Overal zitjes, zelfs met harde wind hebben we heerlijk buiten gezeten. Op de fiets naar de bakker en boodschappen doen. Elke zaterdag naar de markt om de wekelijkse fruitvoorraad in te slaan. We zullen de sinaasappels missen. Wie weet komen we nog een keer terug!

Anneke en Arno, april/mei 2015:

Wat een heerlijke lange feestweek in Casa Mara! Fijn huis, terras met uitzicht, dakterras. We komen graag een keer terug!

Rik, Marlies, Judith en Johan van Pijkeren, juni 2015:

Wat een geweldig vakantiehuis is Casa Mara! Super sfeervol, lekker praktisch, heerlijk rustig, kortom geweldig. We gaan weer 'opgeladen' na deze vakantie naar huis en we komen hopelijk vast nog weer eens terug!

Titia Keuning & Wim van Boekel, juli/augustus 2015:

Casa Mara is een heerlijk huis met alles erop en eraan om te kunnen ontspannen. De omgeving biedt voor vogelaars een hoop te zien: flamingo's, bijeneters, de nachtzwaluw, hoppen, steenuiltjes, etc. Een heerlijke vakantie.

Niels en Linda, augustus 2015:

We hebben genoten van de luxe van Casa Mara. Het was als thuiskomen en het ontbrak ons aan niets. Er is werkelijk overal aan gedacht! Van de melkopschuiimer tot aan het strijkijzer. Na 8 dagen genieten van dit stulpje is er niets te wensen over. Het is in 1 woord FANTASTICO. Het is een ideale plek om vanaf hier de gehele Algarve te ontdekken. We hebben veel gehad aan de informatie in de map, de folders en de spannende verhalen in het gastenboek.

Jan en Karin Eggink-Winsum, augustus/september 2015:

'Het kan minder' Dit is zo ongeveer het allergrootste compliment dat een Groninger kan geven. We hebben een heerlijke week gehad in een heerlijk huis.

Jan en Siep Spoorenberg, september/oktober 2015:

Iedereen zegt het en wij zijn het ermee eens: Casa Mara is een geweldig huis op een prachtig plekje. We houden van lopen en konden hier ons hart ophalen. Het achterland is een hele verrassing. Mooie, goed aangegeven wandelingen. Wij waren blij met dit adres en de 4 poezen met ons!

Max en Monique van Urk, oktober 2015:

Heerlijke tijd gehad hier! We kunnen het eenieder aanbevelen en komen graag weer eens terug!

Hans en Co, Hans en Marijke, november 2015:

Laten we ons aansluiten in de rij van enthousiaste Casa Mara bezoekers. Bij wat minder weer was de gezelligheid van het huisje superbelangrijk. De tweede week 22-26°C. superweer voor strand, stadjes en prachtige wandelingen in de omgeving. We mogen ook de 4 poezen niet vergeten: 's morgens zaten ze al vroeg voor de deur. En als we 's avonds thuiskwamen liepen ze ons op de oprijlaan al tegemoet.

Stef Jorritsma, november 2015:

Vanaf de eerste dag meteen thuis. De huurauto was goed geregeld, het huis zo gevonden, geinstalleerd en boodschappen doen. 's Ochtends ontbijten op het dakterras, volop in de zon, met de oceaan op de achtergrond net te zien, het doet je wat, je waant je al een pensionado. Meestal in dit mooie huis gegeten, een paar keer buiten met de bbq aan (november!). Het kon niet op. Alles aanwezig in het huis, complimenten.