Overwinteren

Voor de meest aangename temperaturen tijdens het overwinteren in Portugal, kunt u het beste in de Algarve verblijven. Het mediterrane klimaat zorgt in dit gebied voor milde winters: in januari en februari ligt hier de dagtemperatuur al rond de 18 graden!

Vele overwinteraars gingen u al voor, maar nu is het wellicht uw beurt om de winter door te brengen in een mild klimaat, omringd door prachtige natuur in Casa Mara bij Moncarapacho in de Algarve.

Niet alleen is Portugal (en dus ook de Algarve) een betaalbaar land om te overwinteren, ook vindt u er waarschijnlijk de meest vriendelijke mensen van Europa. Waar u ook komt, u wordt geholpen door vriendelijke en hartelijke mensen en omarmd door het warme karakter van de Portugezen. Spreken de oudere Portugezen vaak alleen Portugees, in winkels spreken de jongeren altijd Engels en jong of oud, ze zijn altijd vriendelijk en hulpvaardig.

De Portugezen zijn echte buiten-de-deur eters, dus als u van verse vis, een lekkere wijn of een heerlijke kaas houdt, dan bent u in de Algarve aan het goede adres. Maar Portugal is ook het land van de eenvoudige en dus goedkope keuken, er is dus voor elk wat wils.

Uit eigen ervaringen weten we dat u als overwinteraar onder andere de volgende verwachtingen heeft van uw overwinter-accomodatie:

Uw accomodatie moet goed te verwarmen zijn:

Casa Mara beschikt over een uitstekende gashaard, zowel handmatig als thermostatisch te bedienen, die de hele huiskamer inclusief televisie-hoek en open keuken op de gewenste temperatuur houdt. De huiskamer en twee slaapkamers beschikken niet alleen over Daikin airconditioning, maar deze apparaten kunnen in de wintermaanden ook nog voor verwarming zorgen. Eigenlijk een beetje overbodig, maar ach, je weet maar nooit. De badkamer is voorzien van vloerverwarming en voor de bedden in de slaapkamers zijn elektrische onderdekens beschikbaar.

Het moet veilig zijn:

De criminaliteit in de Algarve, en eigenlijk in heel Portugal, behoort tot de laagste van Europa. Toch zou het kunnen voorkomen (net zoals in Nederland) dat u te maken krijgt met kleine criminaliteit. Berg daarom waardevolle spullen en papieren altijd op in het kluisje in Casa Mara.

Er moet een internetverbinding zijn:

Natuurlijk wilt u contact houden met het thuisfront. Uw kinderen en kleinkinderen zullen willen weten hoe het met u gaat en misschien wilt u ook wel weten hoe het met hen gaat. Telefoneren kan natuurlijk altijd, maar mailen is wel zo goedkoop. Casa Mara beschikt over een uitstekende draadloze internetverbinding die bij normaal gebruik van het internet en e-mail geen extra kosten voor u meebrengt.

Natuurlijk moet er Nederlandse TV zijn:

U mag dan wel in de Algarve gaan zitten, dat betekent nog niet dat u uw favoriete programma's wilt missen. Gelukkig hoeft dat niet: Casa Mara beschikt over een moderne 80cm flatscreen TV met digitale satellietontvangst. Alle Nederlandse TV- en radiozenders komen haarscherp en glaszuiver in realtime door. Daarnaast zijn er nog tientallen buitenlandse radio- en TV-zenders te ontvangen, enkele honderden in totaal!

En wat te doen bij noodgevallen?

Mocht er iets gebeuren met uw gezondheid en u heeft directe hulp nodig: In Casa Mara ligt de nodige informatie met betrekking tot apotheken, artsen en hulpdiensten. Uw gastvrouw die u dan al een keer heeft ontmoet, zal u daarbij behulpzaam kunnen zijn. Zij is weliswaar Duitse, maar spreekt ook vloeiend Portugees en Engels. Haar telefoonnummer ligt prominent in het informatieboek ter plaatse. Medicijnen kunnen een andere naam hebben dan in Nederland: neem een medicijnpaspoort mee of laat de verpakking van de medicijnen zien als u ze ter plekke bij de 'farmácia' moet kopen.

U wilt wel eens weten wat dat gaat kosten?

Bij huurperiodes vanaf 4 weken aaneengesloten van november tot en met februari kan een speciale 'overwinterprijs' worden afgesproken. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel mij op 06 - 53 320 470.