Moncarapacho

Op ongeveer 18 kilometer (slechts een half uurtje met de auto) van het vliegveld van Faro ligt het slaperige stadje Moncarapacho, een typisch Portugees plaatsje met enkele winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen, maar ook een postkantoor, banken, een tankstation, enkele kleine restaurantjes en een pottenbakkerij (Olaria) met prachtig aardewerk.

   

Sinaasappel-, mandarijn- en citroenboomgaarden, amandelbomen, Johannesbroodbomen, olijfbomen, granaatappelbomen en andere fruitbomen bepalen in de omgeving het lieflijke landschap. Hier vindt men géén industrie en géén massatourisme! Vanuit Moncarapacho is het slechts 8 kilometer naar het dichtst bij gelegen strand bij het plaatsje Fuzeta. U kunt daar naar het zandstrand op het vasteland, maar ook met een open veerbootje in een paar minuten naar het voor de kust gelegen eiland (Ilha de Armona) met fantastische, praktisch verlaten parelwitte zandstranden. Ook op de fiets is Fuzeta makkelijk te bereiken; er is nauwelijks hoogteverschil.

Op de prachtige uitgestrekte witte zandstranden van het Ilha de Armona kunt u met volle teugen van rust en ruimte genieten. Karakteristiek voor dit gedeelte van de Algarve is ook het milde klimaat en de vruchtbare bodem. In de dorpjes en gehuchten lijkt de tijd te hebben stilgestaan; toeristen treft u er nauwelijks aan en de Portugese bevolking is altijd vriendelijk, hulpvaardig en gastvrij.